TESTOVI

Vrh mobilne ponude

Apple iPhone 11 Pro

Novi modeli donose brojne nadogradnje
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.6/5 - (28 votes)

Kako to bude svake godine, dolazak hladnijih dana donio nam je i Apple event na kojem su predstavljeni najnoviji prijenosni uređaji poput testiranog iPhone 11 Pro modela.

Riječ je naravno o novoj liniji iPhonea, a tu je bilo i nešto satova. Među iPhoneima imamo dvije varijante: iPhone 11 te iPhone 11 Pro, koji dolazi u dvije veličine.

Kod nas se na testu našao iPhone 11 Pro “Svemirsko Sive” boje, čiji izgled odskače od prošlogodišnjih. No, o kakvim se sve promjenama radi, svakako pogledajte u nastavku.

 

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro

Dizajn

Apple se diči upravo dizajnom svojih proizvoda. IPhone 11 Pro naravno nije iznimka, te proizvođač drži svoje uvjerenje. Cilj je napraviti vrlo moćan uređaj koji je istovremeno vrlo jednostavno koristiti, sa samo najnužnijim opcijama koje su potrebne svakom korisniku.

Izazov je naravno u tome da svi korisnici budu zadovoljni jedinstvenim dizajnom, a u isto vrijeme odvojiti se od konkurencije. Naravno, kod premium proizvoda koji nosi i premium cijenu, traži se da proizvođač ipak ode korak dalje.

 

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro

IPhone 11 Pro sa prednje strane se tako ne razlikuje previše od prošlogodišnjeg modela. Tu je standardan urez na vrhu ekrana kojeg popularno kod nas nazivaju “zubom”. Rubovi ekrana jednaki su sa svih strana, a kutovi imaju već standardnu zakrivljenost.

Apple se ne zamara zakrivljenim zaslonima, već je cijela površina funkcionalnog zaslona ravna. Gornji urez dizajniran je kako bi u njega stalo sve od selfie kamere, preko zvučnika do senzora lica za Apple ID.

 

Sve od stakla

Staklo je jače nego do sada, te se vjerojatno radi o sličnoj tehnologiji poput Gorilla Glass 6 stakla. Iako se otpornost na grebanje nije povećala, staklo je sada dosta otpornije na udarce i padove, te bi trebalo izdržati nekoliko padova sa visine od jednog metra.

 

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro

Stražnja strana također je napravljena od stakla. Osim izgleda, ono je bolje za implementaciju bežičnog punjenja, koje iPhonei naravno podržavaju. Bežično punjenje kompatibilno je sa svakim Qi bežičnim punjačem.

Stražnje staklo, kao novost dizajna dolazi brušeno, te uređaju daje potpuno novi izgled u usporedbi sa prošlim verzijama. Packe se daleko manje poznaju, to jest nismo primijetili da su se uopće uhvatile. Refleksije su također puno blaže što daje drugačiji dojam u usporedbi sa vrlo sjajnim i šarenim mobitelima današnjice.

 

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro

Pozadina je cijela brušena, samo je Apple logo ostavljen kao čisto staklo, kao i dio oko kamera. Apple logo je također pomaknut niže kako bi, među ostalim, označavao lokaciju zavojnice za bežično punjenje.

 

Bitni detalj

Tu su naravno i tri kamere kao istaknuti dio dizajna. Sam dizajn procurio je u javnost dugo prije izlaska mobitela te se oko njega vodilo puno rasprava. Jednom kada ga vidimo na konačnom proizvodu, pristojno se slaže sa kompletnim dizajnom te kamere daju dojam iznimne snage i performansi.

 

iPhone 11 Pro kamere
iPhone 11 Pro kamere

Kod iPhone 11 Pro verzije riječ je o tri kamere sa različitim postavkama senzora i leća, kao i bljeskalicom te mikrofonom. Uzvišeni su od ostatka pozadine mobitela, a kamere dodatno vire pola milimetra van.

Obje staklene strane povezuje metalan obrub. U slučaju Pro verzije, riječ je o čeliku koji je poliran do sjaja te otporan na ogrebotine i udarce. Mobitelu daje profinjen poslovan izgled dok se s druge strane radi njega uređaj doima debljim kako konkurencija tjera sve tanje rubove.

 

iPhone 11 Pro kamere
iPhone 11 Pro kamere

Sa lijeve strane nalaze se klasično gumbi za kontrolu glasnoće koji su ekstremno precizni. Imaju zadovoljavajući klik, te uopće nemaju mjesta za “plesanje”, već čvrsto stoje na mjestu. Iznad njih je standardan slider za kontrolu zvukova da se izbjegne prčkanje po postavkama.

Desna strana sadrži gumb za zaključavanje zaslona ili paljenje i gašenje mobitela, a pri dnu je i utor za SIM kartice. Dno mobitela, osim naravno Lightning utora, ima rupice za mikrofon te naravno impresivan zvučnik.

 

iPhone 11 Pro obrub
iPhone 11 Pro obrub
4.6/5 - (28 votes)
1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1