TESTOVI

Huawei P40 Pro: Idealan omjer dimenzija i performansi

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

5/5 - (1 vote)

Performanse P40 Pro verzije

Huaweijev P40 Pro dolazi sa njihovim procesorom, HiSilicom Kirin 990 5G. 5G detalj bitan je jer je to malo bolja verzija starijeg 990 modela.

Tiska se na 7nm+ EUV tehnologiji te su mu jezgre na malo višem radnom taktu, uključujući i grafičku komponentu.

 

Hardver-1-2
Hardver-1-2

Sastoji se od dvije brze Cortex-A76 (2.86 GHz) za obavljanje kritičnih zadataka u što kraćem vremenu. Zatim ima dvije Cortex-A76 (2.36 GHz) jezgre za standardan rad. Na kraju, četiri malene Cortex-A53 (1.95 GHz, big.LITTLE) jezgre zadužene su za izvršavanje zadataka u pozadini, kao i minimalan rad kada je mobitel zaključan.

Tu su i 2+1 neural jezgre za ubrzavanje AI zadataka (4G verzija procesora ima ih 1+1). Grafička komponenta sastoji se od ARM Mali-G76 MP16 sustava brzine od 700 MHz.

 

Hardver-1
Hardver-1

Riječ je naravno o high-end grafičkom sustavu koji neće imati nikakvih problema sa bilo kakvim modernim 3D zadacima, a koristi ga i Samsung u svojim Exynos procesorima koji dolaze u S20 seriji mobitela za naše tržište.

 

Što kažu testovi

Rezultate testova imate u obliku screenshotova, no sumnjamo da će performanse ikome biti minus kod ovog uređaja s obzirom da također koristi 8 GB rade memorije.

 

Memorija i pohrana
Memorija i pohrana

Pohrana dolazi u više verzija te je glavna razlika između modela na ponudi. Možete birati između 128 GB, 256 GB ili 512 GB. Memorija je bazirana na najnovijoj UFS 3.0 tehnologiji.

 

Hardver-1-3
Hardver-1-3

Kako smo već spomenuli ranije, moguće ju je proširiti Huaweijevim vlastitim Nano Memory karticama, do 256 dodatnih GB.

 

Hardver-1-4
Hardver-1-4

Sve to pokreće baterija od 4200 mAh. Nešto manja baterija zaslužna je za podnošljive dimenzije mobitela te težinu ispod 200 grama. No, sa punjenjem od 40W punjačem kojega dobivate sa mobitelom, punjenje je nevjerojatno brzo.

 

Hardver-1-5
Hardver-1-5

Uz to mobitel podržava i bežično punjenje od čak 27W, kao i mogućnost punjenja drugih gadgeta tom metodom. Naravno, treba pričekati i punjače sa ovakvim mogućnostima.

Hardver-1-6
Hardver-1-6

 

Zaključak

Na kraju dana, konačnu će igru imati cijena samih uređaja u otvorenoj prodaji. Dobivate odličan uređaj po specifikacijama hardvera i pogotovo kamera, kako to i bude u P seriji (Lite modele naravno izuzimamo iz usporedbe).

Mnogi korisnici neće htjeti riskirati novo aplikacijsko okruženje u obliku Huaweijevog AppGalleryja. Barem ne dok se on ne popuni aplikacijama kojega Europsko tržište želi na svojim uređajima.

Dok će oni iskusniji bez problema moći skidati APK-ove i koristiti alternativne metode, takav način korištenja mobitela ne sjeda svakome.

Huawei se naravno trudi popuniti svoj dućan sa aplikacijama, te jednom kada one bankovne i ostale službene budu pouzdano upotrebljive, možemo i službeno svakome preporučiti ovaj uređaj.

Zanima nas kako će samo P40 Pro Plus nadmašiti ovaj model sa još boljim hardverom.

5/5 - (1 vote)
1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1