TESTOVI

Samsung Galaxy Z Flip na velikom testu

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

3.6/5 - (5 votes)

Performanse

S obzirom na sve što ovaj mobitel pokušava, mislili smo da će Samsung koristiti slabiji Mid-range procesor, no ugodno smo iznenađeni. Dobivate vrhunski Qualcommov Snapdragon 855+.

Performansama nije na razini najnovijeg Snapdragona 865. Tu razliku u performansama nećete primijetiti nigdje osim u brojevima koje vam pokažu benchmarci.

Uz procesor dolazi vam i 8 GB RAM memorije koja će biti dovoljna za sve aplikacije i održati sustav brzim još niz godina.

 

GeekBench
GeekBench

Što se pohrane tiče, dobivate 256 GB interne memorije iznimne brzine zahvaljujući najnovijoj UFS 3.0 tehnologiji koja će učitavanje i instalaciju aplikacija učiniti praktički trenutnom.

Vrlo brza memorija

Internu memoriju nije moguće proširiti MicroSD karticom pa vam savjetujemo korištenje Googleovih ili Samsungovih Cloud servisa za pohranu slika, pogotovo jer je Googleov servis besplatan, a zadržava prilično visoku kvalitetu slika i videa.

Gaming je naravno moguć, no na ovakvom zaslonu trebati će se naviknuti s obzirom da možete saviti mobitel te je prikaz rilično… widescreen. Zaslon je na 60 Hz brzini osvježavanja te ne nudi specijalne performanse s te strane.

Obje polovice mobitela zato sadrže baterije koje zajedno nude 3300 mAh te mobitel može izdržati dva dana, ovisno o korištenju, no mi svakako savjetujemo korištenje punjača kako biste bateriju uvijek držali u idealnom postotku napunjenosti između 20% i 85%.

Mobitel se brzo puni sa punjačem od 15W te ne savjetujemo punjenje preko noći. Održavanje baterije iznimno je bitna tema za dugotrajan život uređaja te savjetujemo da se dodatno informirate o njoj.

 

Zaključak Galaxyja Z Flip

Na kraju dana, Galaxy Z Flip je ekskluzivan mobitela, prvi u ovakvom dizajnu dostupnom korisnicima, spremnim za svakodnevno korištenje.

Njegova iznimno visoka cijena zato će ga limitirati na vrlo mali broj korisnika što mu naravno diže vrijednost.

Samsung najavljuje da možemo očekivati sve više preklopnih modela, te da će oni prije ili kasnije postati svakodnevnica. Do tada će visoke cijene uređaja plaćati razvoj ove tehnologije, prema njihovim riječima.

Sa druge strane, mobitel je iznimno osjetljiv te nema službenu otpornost na vodu ni prašinu, a s obzirom na pokretne dijelove, smatramo da ne bi dugo izdržao.

 

Zaključak
Zaključak

Zaslon je također osjetljiv te na njega treba pazit i održavati ga čistim kako pri zaklapanju ne biste pritisnuli nešto čvrsto i oštetili zaslon. Prvi servis je koliko toliko jeftin s obzirom na cijenu mobitela. Nakon toga, požaliti ćete ako ga oštetite.

Svakako, riječ je o zanimljivom pogledu u budućnost kojega nam omogućuje Samsung, te jedva čekamo vidjeti u kojem smjeru će se industrija kretati sada kada je dokazano da ovakav koncept funkcionira.

3.6/5 - (5 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1