TESTOVI

Veliki test Samsung Galaxy Z Fold2 5G flagshipa

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Operacijski sustav 

Galaxy Z Fold dolazi sa Androidom 10, kao i Samsungovim OneUI 2.5 sustavom. Samsumg je poznat po svojoj borbi da sam riješi sve Androidove probleme što se tiče dimenzija zaslona. 

Tako i Fold2 dolazi sa standardnim načinom rasa koji jednostabno sve poveča na zaslonu, no korisnici se mogu odlučiti i za alternativni način rada koji kompatibilnim aplikacijama daje prikaz kakav biste dobili na pravom tabletu. Iskustvo naravno ovisi o aplikaciji. 

Osim iskorištavanja velikog zaslona jednom aplikacijom, Samsung je nadogradio višeprozorski rad. Dvije aplikacije bez problema mogu biti pokrenute, svaka na svojoj stranici mobitela. Ako vam je potrebno dodatno informacija, jedan od prozora se može dodatno podijeliti za sveukupno tri aplikacije na zaslonu istovremeno. 

Zaklapanje mobitela na prvu znači i njegovo zaključavanje, no u postavkama možete označiti aplikacije koje se mogu tada nastaviti izvoditi na prednjem zaslonu. Suprotan smjer radnji naravno radi na taj način standardno.  

S obzirom na high end hardver, korištenje mobitela nema nikakvog zastajkivanja niti čekanja, a i instalacije većine aplikacija traju doslovnu sekundu.  

Samsung je unaprijedio mobitel sa novom šarkom koja može zadržati oblik pod bilo kojim kutom, pa je tako predstavio novi Flex Mode. On se aktivira kada zaslon zakrenete pod nekim kutom, a funkcionira tako da gornja polovica uglavnom ima vizualni sadržaj, dok donja ima upravljačke tipke i informacije. Ako je mobitel uspravan, desna strana je ta sa upravljačem i informacijama. 

Ova opcija radi idealno kada nešto pišete ili surfate netom, a čak i Youtube podržava ovaj dizajn gdje gore gledate video, a dolje možete čitati komentare ili tražiti slijedeći klip. Tu je i kada uključitw kameru, gdje možete onda vidjeti glavno prozor gore, upravljanje doljedesno, a posljednju sliku dolje lijevo.  

3DMark
3DMark

Kamera također može koristiti i vanjski zaslon da prilikom snimanja i subjekt može vidjeti sebe na ekranu pored glavne kamere. Na ovaj način možete slikati i selfije sa glavnom kamerom koji će naravno ispasti puno bolje. 

 

Performanse 

Performanse ovog mobitela su očekivane s obzirom na cijenu koju traži. Dobivate najnoviji Qualcommov Snapdragon 865 Plus, te 12 GB radne memorije. Za pohranu, tu je 256 GB UFS 3.0 memorije koja osigurava iznimne brzine kod svih oblika čitanja i pisanja podataka. 

DBMT
DBMT

O performansama svjedoče i rezultati benchmarka, a možemo reći da se i kroz korištenje mobitela primijeti da nema problema sa nikakvim zadacima. I prebacivanje sa zaslona na zaslon vrlo je brzo i oštro.  

Geekbench 5
Geekbench 5

Podsjetimo se, Snapdragon 865 Plus ima osam ARM jezgri. Četiri su malene za rad pozadinskih procesa. Zatim imamo tri jače jezgre za generalan rad sustava kasa je otključan, a zadnja je „Gold” jezgra koja je overcockana verzija glavnih jezgri. Dapače, radi na 3,09 GHz što je pravo postignuće 

Antutu
Antutu

Bitna je u ovoj priči i baterija koja traje primjetbo duže od Note20 modela, premda oba imaju sveukupno 4.500 mAh kapaciteta. No, dok smo rekli da je Note20 prilično spor na punjaču, od njega je sporiji samo Fold2. Fold2 ima dvije baterije u sebi pa ih punjač možda mora balansirati, no nakon prvih 40%, punjenje značajno usporava. 

 

Zaključak 

Galaxy Z Fold2 svakako je jedinstvena ponuda na tržištu, te jedina koja uopće priča o generacijskom usavršavanju. Mobitel definitivno nije za svakoga, no svi koji su ga probali nisu ostali ravnodušni. 

GFXBench
GFXBench

Najveći problem je vrlo paprena cijena od nekih 16.000 kuna koja će veliku većinu držati na distanci, pogotovo kada pričamo o tako osjetljivom uređaju. 

No, Fold2 zasigurno će naći svoj dom i na našim prostorima, te se uistinu može nazvati rijwtkim premium pametnkm telefonom. 

1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1